A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У СЕЛИЩНІЙ РАДІ ВІДБУЛАСЯ 9 СЕСІЯ

Дата: 24.05.2018 10:00
Кількість переглядів: 855

Фото без опису

23 травня 2018 року, відбулося засідання позачергової дев’ятої сесії селищної ради сьомого скликання. На сесію прибули 31 із 34 депутатів.

Розпочав сесію селищний голова Олег Кух із питання ремонту та стану утримання автомобільних доріг на території громади. 
Інформував присутніх з даного питання начальник філії «Маневицька дорожньо-експлуатаційна дільниця» Гаврилюк Віктор Прокопович. Більше години депутати селищної ради обговорювали зазначене питання. Зі слів Віктора Прокоповича активні роботи щодо ремонту розпочалися цього тижня у селах Великий Курінь, Проходи, Угриничі, Рудка, охоплять напрямок Залізниця, Лобна, Березна Воля, Хоцунь, Сваловичі, Цир, Лахвичі та Залаззя. Основним проблемним питанням залишається обмежене фінансування та застаріла техніка. В свою чергу, селищний голова Олег Іванович зазначив, що видатки на утримання комунальних доріг в селищній раді були заплановані вчасно і селищна рада готова була їх профінансувати, однак проблеми виникли із несправністю техніки, тобто свої зобов’язання не виконала «Маневицька ДЕД». Надалі керівник дорожньої служби запевнив, що ліміти на утримання Любешівських доріг вже доведені (на сьогодні - це 300 тис.грн ) щебінь закуплено, робота буде проводитись.

Потому перейшли до депутатських запитів, які стосувалися питань щодо функціонування чергових груп у дошкільних навчальних закладах, видачі одноразової матеріальної допомоги, упорядкування стихійного сміттєзвалища на території села Підкормілля. Надаючи роз’яснення щодо сміттєзвалища, Олег Іванович зазначив, що кошти на заходи з їх впорядкування виділені, а також наголосив, що старости також мають включитися в роботу з даного питання і тримати це на особистому контролі. Слідуючий запит стосувався внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку у питанні освітлення доріг в с.Седлище. Також прозвучали депутатські запитання щодо виготовлення ПКД на ремонт дороги у с.Залізниця, закупівлі інвентаря для спортивного майданчика у селі Любешівська Воля. Даючи роз’яснення з останнього питання, Олег Іванович зазначив, що договір укладено, певну частину коштів вже профінансовано, роботи виконавець обіцяє здати в зазначені терміни.

Приступивши до порядку денного, депутати розглянули 94 питання. Своїми рішеннями затвердили Цільову соціальну програму розвитку фізичної культури та спорту Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки, Програму розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки, Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей Любешівської селищної ради на 2018 – 2020 роки. Внесли ряд змін в уже затверджені Програми. Прийняли приміщення «Кіновідеомережа» зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради. 
Прийняли дошкільні навчальні заклади (всього 21), районний Будинок дитячої та юнацької творчості, Любешівську дитячо-юнацьку спортивну школу зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району у комунальну власність Любешівської селищної ради. Прийняли бібліотеки-філії та створили Публічну бібліотеку Любешівської селищної ради. Також прийнято рішення про входження в засновники та затвердження Статуту музею партизанської Слави села Лобна у новій редакції та утворено комунальний заклад «Центр безпеки громадян Любешівської селищної ради».
Більшістю голосів депутати підтримали Звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.
Окремо розглянули блок земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь