A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРЕДСТАВНИКИ ЛЮБЕШІВЩИНИ ВШАНУВАЛИ ЖЕРТВ ВОЛИНСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (Польща, Україна)

Дата: 09.07.2018 20:01
Кількість переглядів: 1068

8 липня 2018 р. працівники Любешівської селищної ради, окремі її депутати  разом з іншими представниками Любешівщини взяли участь у церемонії вшанування жертв Волинської трагедії 1943-1944 років та поклали квіти до пам’ятного знака. Заходи відбулися у с. Сагринь Грубешівського повіту Республіки Польща.

«Дорога високодостойна українска громадо!» Так звернувся Президент України Петро Порошенко до українців, які мешкають на Холмщині та які з’їхалися із західних регіонів держави. Окрім Волинської області, тут були і представники Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської ……Близько 2 тисяч людей на чолі з Президентом України вшанували пам’ять українців, які загинули від рук «Польських селянських батальйонів» та підрозділів армії Крайової у 1944 році.

«Сьогодні ми тут, щоб нашою спільною молитвою вшанувати пам'ять сотень дітей, жінок, чоловіків, людей старшого віку, які загинули тільки за те, що вони називали себе українцями; за те, що вони ходили до іншої церкви…Мірятися пролитою кров'ю наших народів і здобувати на трагедії політичні дивіденди – це ганебно і неприйнятно. Це шлях в нікуди. На мою думку, це зрада памяті про невинні жертви нашої спільної трагедії», - наголосив Глава держави.

Глава української держави також наголосив і на тому, що незважаючи на різне трактування історичних подій, Україна налаштована на співпрацю з Польщею і надалі наполягатиме на політиці примирення.

Разом з тим, голова селищної ради Олег Кух взяв участь у  Поминальних заходах,  які проходили в селі Гончий Брід Ковельського району. Як і в Польщі, так і на Волині пам’ять загиблих українців вшанував Президент України Петро Порошенко. Аби вшанувати пам’ять жертв українсько-польського конфлікту 1943-1944 років, священики відслужили панахиду. Опісля Петро Порошенко запалив свічку у капличці та вийшов до людей. Довго спілкувався та фотографувався з усіма охочими. Наостанок, волиняни, проводжаючи Главу держави заспівали місцевий гімн – «Волинь моя».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь