A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Коли подавати заяви на виділення землі під житлове будівництво в с . Любешівська Воля

Дата: 07.08.2018 08:46
Кількість переглядів: 1337

Фото без опису

25 липня селищною радою затверджено зміни до генплану забудови с. Любешівська Воля. Передбачено додатково  майже 100 гектарів території  під житлову  та 7 гектарів - під громадську забудову. Для початку процедури відведення земельних ділянок під житлове будівництво необхідно виконати 2 умови.

Перша - нові земельні ділянки  включити в межі села.  В даний час відбувається укладення договору на виготовлення проекту землеустрою  щодо зміни меж села. Після його виготовлення, проходження державної  експертизи землевпорядної документації, затвердження вищезазначеного  проекту районною радою, внесення нових меж села до державного земельного кадастру селищна рада набуде повноважень розпоряджатись вищезазначеними землями.

Друга умова – виготовлення містобудівної документації, розробка  детальних планів територій (ДПТ), включених змінами до генплану забудови села Любешівська Воля. У зв’язку з  тим, що розробка ДПТ є  дорого вартісною процедурою у цьому році передбачається виготовити ДПТ на 18 гектарів .  Виконавець вже проводить геодезичні роботи.

Чи можна вже звертатись з заявами до селищної ради щодо виділення земельних ділянок? Ні. Законодавець передбачив, що до заяви про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки. У конкретному випадку вказане на викопіюванні з ДПТ , який ще не виготовлений, не пройшов процедуру громадського обговорення і не затверджений селищною радою.

Отже заяви до селищної ради  можна буде подавати після затвердження проекту землеустрою  щодо зміни меж села та містобудівної документації - ДПТ . Для скорочення термінів обидві документації виготовляються паралельно. Однак назвати конкретні терміни їх виконання складно. Впливає дуже багато факторів.  Реально це може бути кінець поточного – початок наступного року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь