A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ВЧИТЕЛЬСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ОТГ У НОВОМУ ФОРМАТІ

Дата: 29.08.2018 19:23
Кількість переглядів: 1973

Старт кожному новому навчальному року дають серпневі конференції педагогічних працівників.  

Cьогодні, 29 серпня 2018 р., освітяни Любешівської громади зібралися на вчительську конференцію, яка відбулася на базі Любешівського навчального закладу.

Проходила вона у новому форматі. Розпочали із хвилини мовчання в пам’ять загиблих учасників АТО. Потому до присутніх звернувся Любешівський селищний голова Олег Кух, зазначивши: «Утворилася Любешівська громада, ми обрали реформаторський шлях, а тому не слід боятися змін. Визнаймо, що сьогоднішня система освіти себе вичерпала. На офіційних зібраннях традиційним було гасло: «Усе добре, за винятком окремих недоліків», але це не так -  у навчального закладу є безліч проблем, про які треба говорити і які треба вирішувати».

Окрім того, селищний голова акцентував увагу на тому, аби не ділити навчальні заклади на районні і селищні, він  вніс пропозицію до районної ради делегувати повноваження з управління тими школами, які не увійшли до ОТГ, а таких нараховується 7, для селищної ради, як це зроблено з ФАПами.

Бачення очільника громади також полягає й у тому, аби відступити від колишніх стандартів проведення конференцій та змінити їх формат. Тож атмосфера у залі була невимушеною та легкою. Виступи освітян були цікавими і змістовними, подекуди перепліталися з жартами.    

Для початку начальник відділу освіти управління гуманітарнї політики селищної ради Василь  Кух розповів про пріоритетні напрямки в освітянській галузі громади, зазначивши, що завдяки новій освітній реформі уcі заклади Любешівщини отримають  комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали та меблі у початкові класи за новими стандартами. Тепер першачки матимуть ноутбуки із мультимедійним контентом (1 на клас), у класних кімнатах висітимуть телевізори 43 дюйми, а ще для початкових класів передбачені лазерні кольорові принтери із функцією ламінування.  Cидітимуть учні за одномісними партами-трансформерами. Варто зазначити, що на ці нововедення для закладів освіти Любешівської ОТГ  із держбюджету надійшло 1388,77 тис.грн., плюс співфінансування з місцевого бюджету – 138,877.

Учителька початкових класів із Деревка - Оксана Домарацька  поділилася враженнями від перебування на Всеукраїнській серпневій конференції у м. Києві «Нова українська школа - старт реформи, участь громад». Педагог розповіла про головну мету  освітньої реформи, яка  полягає у створенні нової школи, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

Директор ЗЗСО  «Залізницький ліцей ім. Івана Пасевича» Сергій Кутинець окреслив перспективи автономної школи та розповів про проблеми, з якими стикнулися ті директори восьми навчальних закладів, які вже отримали автономію. Також цікавим був виступ вчителя Прохідської початкової школи Юрія Криська, який висловив своє бачення щодо «нової школи» і яким має бути сучасний вчитель.

Окрім того, освітян із новим навчальним роком привітали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик та заступник селищного голови Ольга Кух. Традиційно під час конференції вручили відзнаки облдержадміністрації та премії районної ради і райдержадміністрації.

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь