A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

16 СЕСІЯ СЕЛИЩНОЇ РАДИ - ДЕПУТАТИ ВИЗНАЧИЛИСЬ ІЗ СТАВКОЮ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ НА ЛІСОВІ ЗЕМЛІ

Дата: 18.09.2018 15:04
Кількість переглядів: 1771

Фото без опису

47 питань було розглянуто депутатами на засіданні позачергової 16 сесії селищної ради, яка відбулася 14 вересня 2018 року, а передували цьому депутатські запити про неналежне електропостачання населених пунктів Бірки, Вітуле, Бихів, Залаззя; щодо невідкладного ремонту  дороги (сполучення Залізниця-Лобна); про ремонт вуличного освітлення по вул. Ранковій у селі Бихів.

Позачерговість сесії селищної ради викликана тим, аби депутати визначилися з рішенням щодо ставки земельного податку за лісові землі. В оригіналі воно звучало так: «Про внесення змін до рішення селищної ради від 14.07.2017 року №22/8 «Про встановлення місцевих податків та зборів на 2018 рік».

Та перш ніж перейти до голосування селищний голова Олег Кух зазначив, що із 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10 липня цього року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

«Згідно з цим документом врегульовується низка питань діяльності фермерських господарств, а також оподаткування земельних ділянок, а саме: запровадження сплати земельного податку за лісові землі (до 5 % нормативної вартості 1 га лісових земель). І тому  ми сьогодні маємо прийняти рішення щодо ставки цього земельного податку» - наголосив Олег Іванович та надав слово представникам місцевих лісгоспів.

До присутніх звернулися працівники зазначених установ – Наталія Струк-Маковецька, яка до того ж є ще й  депутатом селищної ради, та Котик Василь Андрійович. Обидва представники наголошували на тому, що при ставці земельного податку за лісові землі в розмірі 5% нормативної вартості, а це приблизно 28 млн. податку за рік, галузь стане збитковою та й взагалі може збанкротувати. Відповідно і лісова продукція зросте у 2-3 рази - машина дров для населення коштуватиме 5-6 тис. грн. Тож найбільш оптимальна ставка в даних умовах – 0,1 %.

Насамкінець очільник селищної ради зазначив, що питання досить важливе, адже від визначених ставок земельного податку за лісові землі залежить належне функціонування цих підприємств, отож він закликав врахувати пропозицію лісгоспів і підтримати  рішення щодо  податкової ставки 0,1 %. Депутати одноголосно підтримали зазначене рішення.

Окрім того народні обранці затвердили Перелік проектів Любешівської селищної ради, які реалізуватимуться в 2018 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад з обсягом фінансування 12603,2  тис. грн. та розглянули блок земельних питань.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь