A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

«НА МЕЖІ» - У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ОТГ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВІРШОВАНУ ЗБІРКУ ВАЛЕНТИНИ ЛАНЕВИЧ

Дата: 28.09.2018 22:33
Кількість переглядів: 1176

Своєрідним святом професійної майстерності стала презентація книги «На межі», автором якої є наша землячка Валентина Ланевич, лауреатка всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання» в номінації «Країна, витоки, родовід». Сьогодні, 28 вересня 2018 року, у Будинку культури Любешівської селищної ради зібралися місцеві поети, працівники культури та всі ті, кому небайдужа поезія. Позаяк захід відбувався напередодні Всеукрїнського дня бібліотек, серед гостей на  презентації були й бібліотекарі Любешівської громади.

Зустріч проходила у теплій атмосфері. Ведучі заходу розповіли про життєвий та творчий         шлях поетеси, вірші  Валентини Ланевич майстерно продекламували Тетяна Губарик, Лариса Хомич, Тетяна Кальчик, своїми роздумами  про збірку поділилась місцева поетеса  Тетяна Баранова.   Окрім того, під час заходу прозвучала пісня  на вірш Валентини Ланевич «Де ж ти ходиш, рідний сину» у виконанні талановитої  скрипальки  Наталії  Горщар, яка написала музику до слів, а також почала працювати над створенням любительського музичного відеоролику до пісні.

До слова була запрошена і сама  авторка книги Валентина Ланевич, яка розповіла більше про себе та свою збірку. Народилася та виросла поетеса на хуторі Наїздово, неподалік села Березичі (Любешівська ОТГ). Свої перші твори написала ще у шкільні роки. Друкувалась у журналах «Дніпро», «Чорна хвиля» та «Літера Т». У 2017 році, під назвою «Ви чули, як співають чорні солов’ї?» вийшла перша збірка віршів та оповідань. Книга: «На межі» - це друга віршована збірка нашої землячки. У збірку увійшли вірші, тематика яких цікава для всіх. Вони наповнені радістю, коханням і розчаруванням, біллю і надією. У своїх віршах Валентина Ланевич залишає свої роздуми, сумління, бо шукає відповіді на питання, які постійно задає життя. Авторка небайдужа до долі своєї Батьківщини, не може обійти осторонь загальну біду – війну на Сході України.

Привітала учасників презентації заступник Любешівського селищного голови Ольга Кух. Посадовець подякувала поетесі та усім трудівникам поезії і слова  за їх працю і талант, а також побажала творчих успіхів і натхнення.

З окремими побажаннями Ольга Василівна звернулася ще й до працівників бібліотечної справи та з нагоди професійного свята вручила відзнаки селищної ради.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь