A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГОЛОВА СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОЛЕГ КУХ: я хочу, щоб усі учасники АТО мали рівні можливості

Дата: 16.10.2018 09:52
Кількість переглядів: 1129

Фото без опису

 

Традиційно, напередодні свята – Дня захисника України, відбулася зустріч керівництва райдержадміністрації, селищної та районної ради із учасниками бойових дій району.

Аби вивчити потребу та надати необхідну допомогу демобілізованим учасникам АТО, зустріч провели у формі діалогу.

Насамперед голова райдержадміністрації Сергій Фесик звернувся до присутніх у залі та привітав з прийдешніми святами.

Потому слово надали начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації Зінаїді Оласюк. Посадовець розповіла про пільги, на які мають право учасники АТО.

Зокрема, присутніх цікавили питання щодо забезпечення твердим паливом, пільги на проїзд, йшлося і про санаторно-курортне лікування та забезпечення скрапленим газом. На більшість питань демобілізовані військовослужбовці отримували роз’яснення відразу, окремі питання взяті на особистий контроль керівників влади.

Не обійшли стороною і надзвичайно важливе питання – земельне. Ініціював його обговорення Любешівський селищний голова Олег Кух.

«Я хочу  щоб усі учасники АТО мали рівні можливості та не були обмежені в доступі до інформації. Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначає пріоритетність виділення земельних ділянок учасникам АТО. На сьогодні в селищній раді у черзі на безкоштовну землю для індивідуального житлового будівництва перебуває майже чотири сотні жителів Любешівщини, з них більше ста  - учасники АТО. Хоча законодавством визначено першочергове право цієї категорії пільговиків на отримання землі, насправді є чимало об’єктивних проблем та перепон. Найперше це те, що фактично не залишилось вільної землі. По-друге - селищна рада розпочала роботу з генеральними планами окремих населених пунктів» - зазначив очільник громади Олег Кух та звернувся до АТОвців аби вони також висловили своє бачення з приводу спірного питання, яке виникло на одному із сесійних засідань - надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства за межами с. В’язівне Сащуку Олександру Івановичу у розмірі 2,0 га. (Офіційний сайт Любешівської ОТГ /стаття від 03.09.2018 р. «Проблемні аспекти земельних питань у Любешівській громаді»).

 

Своєю чергою, присутнім наочно, за допомогою електронних карт, були представлені земельні ділянки, на які можуть претендувати учасники АТО, а на які – ні, оскільки триває робота по  виготовленню детального плану тих чи інших територій селищної ради.

 

До того ж, селищна рада та її депутати представляють інтереси усієї об’єднаної  громади, а тому зобов’язані думати про подальший її розвиток та  перспективу на майбутнє. І якщо роздати ті земельні ділянки, що залишились в наявності, то  очевидним є той факт, що в недалекому майбутньому Любешівська селищна рада змушена буде викупляти «свої» ж таки землі у тих, кому роздала їх сьогодні на безоплатній основі. І робити вона це змушена буде за кошти громади. 

 

Таку позицію селищного голови Олега Куха  підтримали й присутні учасники АТО, окремі з них висловились позитивно  щодо намірів та дій селищної ради, бо ж «земля» для будь-якого населеного пункту – це в першу чергу поступальний розвиток, адже населення Любешівщини з кожним роком збільшується, а земельні площі, на жаль, - ні.

 

 Окрім того, Олег Іванович повідомив учасникам зустрічі, що на сьогодні селищна рада розглядає можливість будівництва багатоквартирних будинків на території селища. А ще вивчається питання електрифікації нових житлових масивів за кошти місцевого бюджету з обов’язковою умовою їх повернення в подальшому. За словами очільника громади - це дасть можливість забудовникам «не залежати» від сусіда, який з тих чи інших причин не будується.

 

Підсумовуючи сказане, Олег Кух наголосив, що завжди відкритий до ефективного спілкування та готовий до діалогу  для вирішення будь-яких проблемних питань.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь