A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ – ВИМОГА СЬОГОДЕННЯ (ЛЮБЕШІВСЬКА ОТГ)

Дата: 09.01.2019 09:36
Кількість переглядів: 787

У вересні 2018 року створена робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення  Любешівської  селищної  ради.

Участь у її роботі беруть Головний спеціаліст-інспектор праці Любешівської ОТГ Андрій Кузьменко та представники  Камінь-Каширського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України, Любешівського відділення Ратнівського управління Головного управління ДФС у Волинській області, Любешівського відділення поліції  Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області, Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Формою діяльності робочої групи є проведення територіальних рейдових обстеженнь стану оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками без попередження суб’єктів господарської діяльності.

 Під час рейдового обстеження члени робочої групи обходять суб’єктів  господарювання  Любешівської ОТГ. Спілкування з роботодавцями та найманими працівниками має декілька завдань: інформаційно-роз’яснювальна робота та превентивний моніторинг дотримання законодавства про працю, зокрема, в належному оформленні трудових відносин. З метою попередження порушень розроблено лист-роз’яснення про відповідальність та розміри штрафів за недотримання трудового законодавства.

За жовтень – грудень 2018 року проведено 14 рейдових обстеженнь в смт Любешів і  старостинських округах. Члени робочої групи побували у 146 місцях здійснення господарської діяльності. Як результат - легально оформлені 46 найманих працівників та 18 осіб зареєструвались, як фізична особа – підприємець.

Нагадуємо!

Згідно із ухваленим Законом «Про Державний бюджет України на 2019 рік» мінімальна заробітна плата у 2019 році становитиме 4173 грн.

За порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, будуть нести фінансову відповідальність у таких розмірах:

  1. 100 мінімальних зарплат – 417300 грн., у разі вчинення роботодавцем  перешкоджання при проведенні заходів державного нагляду (контролю) щодо виявлення працівників без належного оформлення.
  2. 30 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 125190 грн. за наступні порушення:

– фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору;

– оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;

– виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску;

  1. 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41730 грн. за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за не оплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, надурочну роботу та інші питання оплати праці);
  2. 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 41730 грн. (за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Спільні заходи превенції тривають – легальні трудових відносин невідворотні.

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь