A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ОСББ: ПЕРЕВАГИ СТВОРЕННЯ – ЛЮБЕШІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Дата: 09.01.2019 14:39
Кількість переглядів: 1135

Фото без опису

 

Сьогодні чимало багатоквартирних будинків у нашій ОТГ знаходяться у напівзанедбаному стані: тече дах, старі системи водопостачання та водовідведення, відсутнє утеплення фасадів, не ведеться догляд за під’їздами, відсутність паркомісць для автомобілів та інше. Однак це не проблема, якщо є прагнення до змін.

Вихід з цієї ситуації, яка здається тупиковою, все-таки є. Як не банально це звучить, він - у самоорганізації самих мешканців, на основі співволодіння багатоквартирним будинком.

Справа в тому, що приватизувавши квартиру, ви особисто стали не тільки її власником, але і одночасно співвласником всіх частин будівлі, місць загального користування (підвали, сходові клітини, під'їзди тощо) і технічного обладнання (внутрішньобудинкові мережі).

Дім - це спільна власність. Тому окрім самих мешканців про свій дім не подбає ніхто, оскільки він - їхній, а не державний і не комунальний. Держава і місцева влада можуть тільки допомагати мешканцям, але не робити це замість них. Як приклад, створення разом з іншими мешканцями багатоквартирного будинку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Як показує досвід, ідея створення ОСББ цілком себе оправдовує і дає можливість поліпшити комфорт проживання у багатоквартирному будинку. Цим і скористалися жильці будинку №7 по вул. Свободи, що у смт Любешів, створивши у 2018 році перше ОСББ «Любаш».

Варто зазначити, що в селищній раді діє Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення по Любешівській селищній раді на 2018-2020 роки. На умовах співфінансування (24,6 тис.грн – частка ОСББ, 73,9 тис.грн - кошти місцевого бюджету) проведено ремонт аварійної покрівлі зазначеного багатоквартирного будинку на суму 98,5 тис.грн.

Любешівська  селищна  рада буде і надалі здійснювати підтримку діяльності ОСББ на території Любешівської ОТГ.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь