A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГОЛОВА ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ОТГ ОЛЕГ КУХ ОЧОЛИВ «ВОЛИНСЬКУ ЕКОНОМІЧНУ ЛІГУ»

Дата: 01.02.2019 15:33
Кількість переглядів: 2179

Фото без опису

Сьогодні, 1 лютого 2019 року, у приміщенні Художнього музею Луцького замку відбулися установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області "Волинська економічна ліга".

12 очільників ОТГ Волинської області урочисто підписали Засновницький договір, а саме: Боратинська ОТГ (голова – Сергій Яручик), Підгайцівська ОТГ (голова – Юрій Семенюк), Липинська ОТГ (голова – Богдан Гусак), Любешівська ОТГ (голова – Олег Кух), Устилузька ОТГ (голова – Віктор Поліщук), Люблинецька ОТГ (голова – Наталія Сіховська), Торчинська ОТГ (голова – Юрій Кревський), Жидичинська ОТГ (голова – Галина Матвіюк), Прилісненська ОТГ (голова – Ігор Терещенко), Вишнівська ОТГ (голова – Віктор Сущик), Колодяжненська ОТГ (голова – Віталій Кашик), Заболоттівська ОТГ (голова – Валерій Свіржевський). А також обрали керівництво та символіку.

Так, керівником новоствореної організації обрано Любешівського селищного голову Олега Куха, секретарем стала голова Жидичинської ОТГ Галина Матвіюк. До складу керівництва Асоціації увійшли також голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик та голова Люблинецької ОТГ Наталія Сіховська

«Впевнений, що створення Асоціації органів місцевого  самоврядування «Волинська економічна ліга» утвердиться як впливова, стала і демократична інституція, яка ефективно представлятиме інтереси об’єднаних громад на всіх рівнях, та виконуватиме функції експертно-аналітичного центру  соціально-економічного розвитку ОТГ Волинської області» -  зауважив Олег Іванович, звертаючись до присутніх у залі, а також зазначив - «Ми є першовідкривачами у реформі децентралізації. Нашим громадам передані значні повноваження, а тому на перших етапах становлення ОТГ потрібно було налагодити ефективну систему управління та налагодити прямі бюджетні відносини з державним бюджетом. І не зважаючи на всі труднощі, які виникають під час розвитку новостворених ОТГ вважаю, що реформа децентралізації – найуспішніша в Україні. Це підтверджують й авторитетні міжнародні експерти, й жителі громад, які вже відчули на собі всі переваги об`єднання».

 

Стратегічні напрямки розвитку Асоціації

  1. Розробляє пропозиції щодо проектів нормативно-правових документів, спрямованих на забезпечення процесу реформування системи місцевого самоврядування, територій, муніципального менеджменту що сприяють розвитку органів місцевого самоврядування.
  2. Взаємодія з органами державної влади з питань розвитку місцевого самоврядування, представляє в цих органах інтереси членів Асоціації.
  3. Співпраця з народними депутатами України, обраними від Волині, з метою лобіювання проходження законопроектів, які спрямовані на зміцнення правових, організаційних, матеріальних та фінансових основ місцевого самоврядування в Україні.
  4. Опитування та дослідження з метою отримання даних для визначення проблем і потреб ОТГ, готує порівняльну статистичну інформацію, використовує отримані дані для захисту і лобіювання інтересів членів Асоціації.

Загалом у нашій області нараховується 50 ОТГ, а тому «Волинська економічна ліга» сподівається на активну участь усіх інших об'єднаних громад.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь