A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

АФГАНІСТАН - І ПАМ’ЯТЬ СЕРЦЯ, І ВІЧНИЙ СМУТОК

Дата: 15.02.2019 16:28
Кількість переглядів: 4312

Фото без опису

 

Афганістан - твоя війна це сльози, 

братів, сестер і ледь живих батьків, 

жахлива спека і страшні морози, 

навіки в пам'яті відважних юнаків.

 

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Сьогодні, 15 лютого – у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, на Любешівщині вшанували колишніх воїнів-афганців та всіх, хто брав участь у  бойових діях на території інших держав.

«Цей одвічний біль – Афганістан» - під такою назвою відбувся урочистий захід, організований працівниками Будинку культури селищної ради, з нагоди  30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.           

Любешівщина має свій рахунок у сумній статистиці Афганської війни. 147 наших земляків пройшли через страшне горнило Афгану, шестеро з них живими додому не повернулися:

Григорук Валентин із Седлищ, Круковець Василь із Люб’зя, Лопухович Олександр із Зарудча, Шумик Сергій із Любешова, Пасик Олександр та Білокуров Ігор із Великої Глуші.

До присутніх у залі звернулися голова Любешівської районної державної адміністрації Сергій Фесик та заступник селищного голови Ольга Кух, які зазначили, що активна життєва позиція, вірність військовій присязі воїнів-інтернаціоналістів заслуговують на глибоку повагу. Посадовці побажали усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів та добробуту в родинах.

Проникливим болем у серці присутніх озвалися пісні у виконанні працівників Будинку культури Віталія Оласюка, який теж пройшов горнило афганської війни, та  Романа Дащенка. Окрім цього Тетяна Губарик – працівник управління гуманітарної політики селищної ради, продекламувала вірші на афганську тематику. Особливо зворушливо звучав вірш, продекламований автором Миколою Костецьким, «Безсмертна надія», який автор - житель с. Велика Глуша, присвятив Ігорю Білокурову  – своєму земляку, який зник безвісти в Афганістані у 1988 році, коли воював там у лавах радянської армії.

По завершенні учасники заходу пройшли урочистою ходою та поклали квіти до меморіальних плит загиблим воїнам-афганцям.

Цього ж дня заступник селищного голови Ольга Кух відвідала Тамару Миколаївну Шумік - маму загиблого Сергія Шуміка, і висловила співчуття за обірване юне життя та щирі слова вдячності за виховання мужнього сина.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь