A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Обговорили пріоритетні напрямки стратегічного розвитку Любешівської громади

Дата: 21.03.2018 16:43
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

Про визначення пріоритетних напрямків стратегічного розвитку Любешівської громади говорили вчора під час семінару, який провели спеціалісти Волинського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк - радник з питань регіонального розвитку та Катерина Степчук – радник з просторового планування та управління ресурсами.

Із вітальним словом до присутніх звернувся голова селищної ради Олег Кух, наголосивши, що на цей семінар запрошені відповідні фахівці ОТГ, старости, депутати  та представники громадськості аби розробити алгоритм дій та визначити пріоритетні напрямки стратегічного розвитку Любешівської громади.

В ході обговорення спеціалісти центру акцентували увагу на тому, що головне у стратегії -  це її націленість на розвиток, а не на “проїдання” бюджетів, створення власних ресурсів розвитку. Торкнулися і питання залучення грандів, а тому громада повинна уже сьогодні подумати про обрання того напрямку роботи, на який потрібні будуть додаткові кошти, і  уже сьогодні розпочинати роботу у цьому напрямку.

Для того, щоб намітити шляхи розвитку Любешівської громади, врахувавши при цьому інтереси кожного населеного пункту, учасники семінару зазначили на мапах Любешівської ОТГ ключові напрямки розвитку, а саме: у сфері зеленого туризму, освіти, промисловості, сільськогосподарського та еколого-економічного розвитку.

Так, першим провів презентацію Віталій Веремчук – начальник відділу екологічної освіти та рекреації НП «Прип’ять - Стохід». Зокрема, він акцентував увагу на розвитку зеленого туризму в районі, зазначивши інвестиціїно-привабливі місця Любешівщини.

Промислову сферу презентував депутат селищної ради  Юрій Боснюк, вказавши у яких населених пунктах доцільно створювати комунальні підприємства для видобутку сапропелю, овочесховища. Йшлося і про  будівництво консервного заводу, можливість його створення на базі ДП СЛАП «Любешівагроліс», будівництво цегельного заводу,  птахоферми, заводу по переробці деревини, які також були внесені учасниками на, так звану,  карту розвитку громади.

Про доцільність розташування сортувальних та сміттєпереробних підприємств, індустріальних парків, фермерських господарств на території ОТГ розповів начальник відділу правового забезпечення та управління персоналом Любешівської селищної ради Ігор Корецький.

Сергій Кутинець – директор Залізницької загальноосвітньої школи ім. Івана Пасевича зазначив заклади освіти, які доцільно реорганізувати в опорні. Також Сергій Григорович зосередив увагу присутніх на створенні господарського відділу для обслуговування шкільних автобусів, залученні фахівців різних напрямків до освітнього процесу та створення освітянського Центру профорієнтації та розвитку, не оминули теми забезпечення всіх закладів освіти до мережі інтернет.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь